Op schatten jagen in Sint-Romboutstoren

Op schatten jagen in Sint-Romboutstoren

Op schatten jagen in Sint-Romboutstoren

Print
Mechelen - Kinderen kunnen deze zomer van 23 juni tot eind augustus in de Sint-Romboutstoren van Mechelen op zoek gaan naar schatten. Het is een van de kindvriendelijke acties waar de stad mee uitpakt.
Met ‘Schatten van Vlieg’, een initiatief van Cultuurnet Vlaanderen, gaan kinderen op zoek naar schatten die zich in de schatkisten bevinden. Vorig jaar namen er meer dan 40.000 families aan deel. “In de schatkisten vinden de kinderen hebbedingetjes met culturele meerwaarde en informatie over cultuur- en vrijetijdsactiviteiten in de buurt. Vlieg informeert hen over het rijke aanbod, vaak achter de hoek, maar onbekend en dus onbemind. Met deze actie willen we families over de cultuurdrempel helpen”, azegt schepen van Cultuur Frank Nobels (m+).

Kinderen kunnen in de toren ook hun droomplekje tentoonstellen en meebouwen aan de ‘Imaginaire Stad’ van kunsthuis Pantalone. Dit is een interactief kunstwerk dat ontstaat, groeit en evolueert dankzij de inbreng van de jonge bezoekers. Spelen en creatieve expressie staan hier centraal.

De activiteiten in de toren worden begeleid door jobstudenten, die daarvoor een passende opleiding krijgen. De stad investeert 7.000 euro in het project. In deze periode is de toegangsprijs voor de kinderen in de Sint-Romboutstoren trouwens gratis. “Mechelen profileert zich heel sterk als Kinderstad en onze centrale ligging is een extra troef om bezoekers van over het hele land te ontvangen, die niet alleen de toren maar ook Mechelen komen bezoeken. Met de diverse UiT- en Kinderstadpartners is het de bedoeling om nog meer initiatieven uit te werken naar aanleiding van deze zomeractie”, vertelt schepen van Jeugd en Gezin Greet Geypen (Open Vld).

Lees ook: Klimmers brandweer trotseren Sint-Romboutstoren

SVH

Foto SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio