1 / 2

Mechelen heeft vanaf 2015 na-Tourcriterium

Het na-Tourcriterium Wolvertem-Meise verhuist vanaf de zomer van 2015 naar Mechelen. In de Vlaams-Brabantse gemeente barst het evenement stilaan uit zijn voegen en de organisatie was op zoek naar een grotere stad.

ikerremans

De wielerwedstrijd vindt traditioneel plaats op de eerste zaterdag na de Ronde van Frankrijk en lokt duizenden toeschouwers. Wielergoden als Tom Boonen, Alessandro Petacchi, Mark Cavendish en Marcel Kittel kwamen er de voorbije jaren als eersten over de eindstreep.

Het parcours in de Mechelse binnenstad wordt uitgestippeld langs de Grote Markt en IJzerenleen. Vanaf daar strekt het evenement zich verder uit tot aan de Veemarkt, waar een VIP-dorp komt. "We waren op zoek naar een stad in de buurt met een aantrekkelijke binnenstad om een mooi parcours te creëren. Onze voorkeur ging uit naar Mechelen. We geloven nu al dat het na-Tourcriterium Mechelen een van de mooiste van alle na-Tourcriteriums in België wordt", vertelt Michel Francken van Sportizon nv.

Walter Schroons, schepen van Sport (CD&V), is verheugd over de komst van het na-Tour Wielercriterium. "Als gaststad van de 1000 km van Kom op tegen Kanker ontvangen wij al vier jaar op rij duizenden fietsers tijdens het Hemelvaartweekend. De organisatie van het na-Tour Criterium krijgt hier absoluut een even hartelijke ontvangst. Wij zijn blij dat dit wielercriterium met internationale uitstraling hier vanaf 2015 zijn thuis vindt", zegt hij.

SVH Archieffoto Belga

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio