Te snel, door rood en met gsm

Een 36-jarige man die in april 2013 een 19-jarig meisje heeft doodgereden, kwam niet naar het proces omdat hij de familie leed wilde besparen. Hij ontkende dat hij tijdens de botsing met zijn gsm bezig was, maar hij werd juist toen afgetapt door de politie.

ikerremans

“De houding van de man, die de dood van de dochter van mijn clienten op zijn geweten heeft, is zeer laakbaar”, begon advocaat Dirk Van Nimmen zijn betoog. “Die man reed 103 kilometer per uur waar 70 is toegelaten. Hij negeerde het rode verkeerslicht en reed Sarah aan op het zebrapad terwijl hij aan het gsm’en was in de auto. En dat alles heeft hij tot op het laatste moment ontkend.”

De man uit Edegem reed op 14 april 2013, een zondag rond 15u, over de Expresweg in Kontich. Aan het kruispunt met de Drabstraat had Sarah Lemmens (19) groen licht en stak over het zebrapad de straat over.

“De verkeersdeskundige berekende een impact van 103 kilometer per uur”, stelde openbaar aanklager An Simons. “Hij zag geen remsporen en de automobilist had het rode verkeerslicht genegeerd.”

Bovendien stelde de recherche van de zone Hekla vast dat de man op dat moment met zijn gsm aan het bellen was. Dat kon het, omdat de recherche zijn gsm toen juist aftapte in het kader van een drugsonderzoek.

De chauffeur riskeert achttien maanden celstraf, 6000 euro boete en een rijverbod van vijf jaar. Uitspraak op 18 juni.

JVB Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners