Buurtbewoners in beroep tegen komst Lidl

De gemeenteraad keurde maandag de bouwaanvraag van Lidl om een supermarkt neer te planten goed, ondanks negentien bezwaarschriften. Buurtbewoner Alain Truyts reageert door in beroep te gaan tegen de beslissing.

ikerremans

Lidl plant de bouw van een moderne supermarkt aan de Antwerpsesteenweg in Kapellen, bijna op de grens met Ekeren, op de gronden waar zich vroeger het Bruidshuis bevond.

Voorwaarden

Alain Truyts woont in de Vloeiende, recht tegenover de uitrit van de parking en de leverende vrachtwagens die er moeten komen. “Studies wijzen uit dat hier dagelijks minimaal vijfhonderd auto’s zullen op en af rijden, met pieken tot duizend op zaterdag, met alle gevolgen vandien”, zegt Truyts. “Als ze dan ook nog eens vrachtwagens langs hier laten leveren en vertrekken, zijn de opstoppingen niet te overzien. Ook het vele groen zal hier een ferme knauw krijgen.”

Lage prijzen

Het departement Wegen en Verkeer laat niet toe dat zowel de op- als afrit van de parking op de Antwerpsesteenweg uitkomt. Truyts tekent vandaag, donderdag, in eigen naam beroep aan tegen de goedkeuring van de Lidl-bouwaanvraag. In zijn dossier zitten nog eens 76 steunhandtekeningen uit evenveel verschillende adressen. De bewoners hebben vooral een probleem met die afrit en niet zozeer tegen de komst van Lidl, blijkt uit een rondvraag.

Op de gemeenteraad voerde schepen Luc Devriese (N-VA) aan dat Kapellen wat betreft de dagdagelijkse boodschappen 5,2 procent onder het aanbodniveau zit van de omliggende gemeenten. Daarboven is Lidl gekend voor zijn lage prijzen.

Woordvoerder Rynwalt van Lidl verklaarde gisterenavond dat Lidl niet op de hoogte is van een nakend beroep tegen de bouwvergunning.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Noord: http://onlinekrant.gva.be

ROHA Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio