Werknemer schiet collega in rug: jaloezie de aanleiding?

Print

Werknemer schiet collega in rug: jaloezie de aanleiding?

In de Aalsterse deelgemeente Erembodegem is op het industrieterrein een werknemer van een bedrijf neergeschoten door een collega. De politie is op zoek naar de verdachte. Het slachtoffer is een 43-jarige man die in de rug werd geschoten.

De feiten gebeurden rond 4 uur bij het chemisch bedrijf Euromold aan de Industrielaan in Erembodegem. Na een ruzie tussen twee werknemers van een bedrijf zou één van hen met een vuurwapen geschoten hebben. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar het levensgevaar is intussen geweken.

De politie kwam massaal ter plaatse en het industrieterrein werd volledig afgezet. Omdat de dader zich mogelijk nog schuil hield in de gebouwen van Euromold werden speciale interventie-eenheden van de federale politie opgeroepen. Er werd ook een helikopter ingezet en agenten doorzochten de gebouwen met een speurhond, maar van de schutter bleek geen spoor. Het industrieterrein werd nadien weer vrijgegeven.

Rond de middag werd het gsm-signaal van de dader opnieuw opgepikt door de politie, maar een nieuwe zoektocht met een helikopter leverde niets op.

Jaloezie

De directie van Euromold bevestigt dat twee werknemers betrokken waren en dat er meerdere schoten gelost werden. De aanleiding van de feiten is nog niet officieel bekend, maar volgens VTM Nieuws had het slachtoffer onlangs een erfenis gekregen wat de schutter jaloers zou hebben gemaakt. Ook zou de dader het er moeilijk mee hebben gehad dat hij met de collega's niet mocht meespelen op de Lotto.

Het onderzoek naar de schietpartij is in handen van het parket van Dendermonde. Daar geeft men voorlopig weinig commentaar over de zaak. "De omstandigheden van de schietpartij worden volop onderzocht. Er werd een wapendeskundige en een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is een werknemer op het industrieterrein maar over de verdachte gaan we nog geen uitspraken doen", zegt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

Foto's Belga

.

Nu in het nieuws