Le Pen: "Ebola kan migratieprobleem oplossen"

Le Pen: Ebola kan migratieprobleem oplossen

Le Pen: "Ebola kan migratieprobleem oplossen"

Print
Jean-Marie Le Pen, de vader van Front National-voorzitster Marine Le Pen, heeft voor heel wat verontwaardiging gezorgd in Frankrijk door te zeggen dat ebola het demografisch probleem met teveel migranten kan oplossen.

"Meneer Ebola kan dit regelen in drie maanden", zei de erevoorzitter van het FN, die opkomt tijdens de komende Europese verkiezingen, op een bijeenkomst in Marseille dinsdagavond. Le Pen besprak daar de "demografische explosie" in de wereld en het immigratievraagstuk.

De woordvoerder van de Franse regering veroordeelde woensdag deze uitspraken, erop wijzend dat het FN nog steeds niet was veranderd. Volgens de peilingen staat het FN aan kop voor de komende verkiezingen.

Jean-Marie Le Pen zei woensdag dat hij de hele commotie niet begreep. "Ik heb gezegd dat Frankrijk zich moet voorbereiden op de schok die de migratiestroom zal veroorzaken als de wereldbevolking zo blijft groeien."

Le Pen noemde het ebolavirus "een verschrikkelijke ziekte". Volgens hem zal het demografisch probleem zichzelf oplossen. "Maar deze zin werd opeens een buzz op het internet waarmee sommigen probeerden om het FN te diaboliseren", voegde Le Pen er nog aan toe.

Jean-Marie Le Pen werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld voor misplaatste uitspraken over de gaskamers en de bezetting van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de ongelijkheid van rassen.

Belga, Foto Reuters

.

Nu in het nieuws