Populariteit De Wever daalt in Vlaanderen

Populariteit De Wever daalt in Vlaanderen

Populariteit De Wever daalt in Vlaanderen

Print
De populariteit van N-VA-voorzitter Bart De Wever in Vlaanderen daalt. Dat blijkt uit een Ipsos-peiling die de krant Le Soir donderdag publiceert. Op de vraag wie de Vlaming het liefst wil als minister-president, antwoordde 17 procent Bart De Wever. Dat is een daling met 5 procent tegenover de vorige peiling in april. In Brussel kent cdH-kopstuk Joëlle Milquet een gelijkaardige terugval. Haar populariteit zakte van 19 procent in april naar 13 procent in mei.

Wat Vlaanderen betreft, blijft Kris Peeters (CD&V) het best scoren. Hij is voor 38 procent van de ondervraagden de favoriete minister-president. Dat is 4 procent beter dan in april. Bart De Wever volgt op ruime afstand met 17 procent en Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten vervolledigt het podium met 13 procent (+3 pct tegenover april). Achter dat koptrio volgen sp.a-voorzitter Bruno Tobback (12 procent) en Antwerps N-VA-schepen Liesbeth Homans, die 3 procent wint en uitkomt op 9 procent.

Di Rupo op één

In Brussel valt de gedaalde populariteit van Joëlle Milquet op, van 19 procent naar 13 procent. MR-kopstuk Didier Reynders staat nu bovenaan het lijstje met 18 procent. Laurette Onkelinx (PS), Rudi Vervoort (PS) en Didier Gosuin (FDF) scoren alle drie 12 procent. Nadien volgen nog Vincent De Wolf (MR) en Olivier Deleuze (Ecolo) met respectievelijk 9 en 8 procent.

Op federaal niveau blijven de cijfers en posities redelijk stabiel. De top-drie blijft Elio Di Rupo (33 procent), Maggie De Block (24 procent) en Bart De Wever (20 procent).

De Ipsos-peiling is uitgevoerd tussen 12 en 18 mei. De foutenmarge bedraagt 3,1 procent in Wallonië en Vlaanderen en 3,9 procent in Brussel.

Lees ook:

Heibel over interne peiling Open Vld
"De Wever premier? Je laat een vos toch geen kippenhok bewaken"

Belga
Foto Belga

.

Nu in het nieuws