Suarez (Uruguay) 3 weken out na operatie

Suarez (Uruguay) 3 weken out na operatie

Suarez (Uruguay) 3 weken out na operatie

Print
De Uruguayaanse topspits Luis Suarez is donderdag in het Medica Uruguaya Hospital in de hoofdstad Montevideo met succes geopereerd aan zijn meniscus. Dat vertelde zijn moeder, Sandra Diaz, aan het Amerikaanse nieuwsagentschap Associated Press (AP).

"De operatie is achter de rug en gelukkig is alles goed gegaan. Uiteindelijk bleek de kwetsuur minder ernstig dan verwacht te zijn", aldus Sandra Diaz.

Volgens Suarez' zus Giovanna staat de aanvaller na de kijkoperatie twee à drie weken aan de kant. In principe moet de 27-jarige spits van Liverpool dus speelklaar geraken voor de start van het WK.

Heel Uruguay hoopt op een goede afloop, want Suarez is de absolute vedette van het elftal. Dit seizoen werd hij met 31 stuks topschutter in de Premier League. Nadien werd hij terecht verkozen tot 'Speler van het Jaar'.

Suarez kreeg woensdag op training naar verluidt pijn aan de meniscus. Op basis van een scan werd vervolgens beslist om tot een ingreep over te gaan.

Uruguay speelt zijn eerste wedstrijd in groep D op 14 juni tegen Costa Rica. Daarna volgen duels met Engeland (19 juni) en Italië (24 juni).

Belga, archieffoto