Man stampt en bijt politieman

Bij een grote controleactie is woensdag een politieman gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij een verdachte wilde controleren. De man begon de agent te stampen en te bijten.

jrosquin

De Antwerpse politie hield woensdag in de zone Oost (Deurne, Borgerhout en Berchem extra muros) een grote controleactie. “De actie Silvius is voornamelijk gericht tegen handtasdieven en diefstallen met geweld”, legt woordvoerster Veerle De Vries van de Antwerpse politie uit. De acties in die zone kwamen er vooral omdat eind 2013 en begin dit jaar verschillende oudere dames het slachtoffer werden van handtasdiefstallen. Een vrouw liet bij zo’n diefstal op de Dascottelei het leven. Maar ook naar andere overtredingen wordt toegekeken tijdens de grote controleactie.

Toen enkele agenten in burger een bromfietser een eenrichtingsstraat zagen inrijden, wilden ze hem controleren. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De man probeerde aan de inspecteurs te ontkomen en vluchtte de Frans Van Heymbeecklaan in. Hij probeerde daar zijn scooter te verstoppen in zijn garage, maar werd opgemerkt door de inspecteurs. Toen die hem wilden controleren, werd de verdachte agressief. Hij begon te stampen en te bijten.

“Een politieman raakte daarbij lichtgewond”, zegt De Vries. Hij is vijf dagen werkonbekwaam. De 18-jarige verdachte en een 19-jarige vriend die zich kwam mengen in de schermutseling werden opgepakt en vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

SaRe Foto WH (de politie kwam massaal ter plaatse om de agressieve man te overmeesteren)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio