1/7

App loodst bezoekers langs bijzondere plekjes

De gemeenten die aangesloten zijn bij Lier en het Pallieterland lanceren het systeem van City Caching. Zo kunnen mensen de stad Lier en de omliggende gemeenten op een interactieve manier ontdekken.

"De toekomst is duidelijk digitaal. Daarom hebben wij voor deze gemeenten een digitaal toeristisch alternatief uitgewerkt. Zo kunnen mensen Lier, Nijlen, Heist, Berlaar en Putte ontdekken op een manier die ze niet gewoon zijn", zegt Tom Melis van evenementenbureau BEO, dat de applicatie ontwikkelde.

Gebruikers van een smartphone kunnen gratis de applicatie downloaden. Eens het programmaatje op smartphone of tablet staat, kunnen er wandel- en fietsroutes worden gedownload. "De gebruikers krijgen extra uitleg bij de verschillende plaatsen, zowel gesproken als in tekst. Er zit ook een spelelement in, zo zijn er kwisvragen en navigatieopdrachten, waarbij je bijvoorbeeld een pijl moet volgen. Ook moeten er soms QR-codes gescand worden, zodat weer extra informatie vrijkomt. De toeristische diensten hebben de routes mee uitgestippeld. De routes duren elk zo'n anderhalf uur."

Om een route te kopen, moet je wel telkens een bedrag betalen. "Ze kosten 5,49 euro per uitgestippelde route. Of dat niet aan de hoge kant is? Het is alleszins de moeite waard en aan het eind is er een drankje in een horecazaak inbegrepen. Het is ook de bedoeling dat mensen in groep de tocht doen. Als je de prijs bijvoorbeeld door vijf deelt, dan kost het bijna niets meer. De tocht is ook twee weken beschikbaar", legt Melis uit. De gemeenten krijgen één euro van het bedrag, de rest gaat naar het bedrijf dat de app ontwikkelde.

Foto's Joren De Weerdt

Bert Provoost
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio