Peeters: "Is het nieuws dat De Wever kandidaat-premier is?"

Peeters: Is het nieuws dat De Wever kandidaat-premier is?

Peeters: "Is het nieuws dat De Wever kandidaat-premier is?"

Print
"Het is verwonderlijk dat het zo lang heeft geduurd en dat dat nu plots het grote nieuws is." Zo reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) donderdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend op het feit dat N-VA-voorzitter Bart De Wever het premierschap niet langer uitsluit.

Peeters liet tussen de regels ook verstaan dat hij weinig voelt voor de suggestie van sp.a-kopstuk Johan Vande Lanotte voor een coalitie van de klassieke tripartite met Groen.

Bart De Wever liet woensdagavond in Terzake verstaan dat hij het federaal premierschap niet uitsluit. Minister-president Kris Peeters is niet echt verrast. "Het is ook niet zo verassend als men uit peilingen de grootste blijkt te zijn. Dan is het logisch dat je een kandidaat-premier hebt? Het is verwonderlijk dat het zo lang heeft geduurd en verwonderlijk dat dat nu plots het nieuws is", klonk het.

Herbekijk het interview met De Wever in 'Terzake 14':

Lees ook: Vande Lanotte zet deur open voor tripartite plus Groen

Videoboodschap

Peeters verwees ook naar de eerste tweet en videoboodschap van Bart De Wever aan de Franstaligen. "Ik heb begrepen dat hij ook een tweet heeft gedaan, gericht aan de Franstaligen. Wij zijn in Wallonië geweest, wij zijn met de mensen gaan spreken, dat is iets anders dan een tweet sturen, dat is echt in dialoog gaan. Maar bon, zo'n tweet haalt dan weer de kranten", klonk het wat smalend.

Groen

Peeters kreeg ook de vraag wat hij vond van het voorstel van sp.a-kopstuk Johan Vande Lanotte. Die stelt in De Tijd voor om een Vlaamse regering te vormen met de klassieke tripartite (CD&V, Open Vld, sp.a) en Groen als alternatief voor een regering met N-VA. Peeters zei eerst dat hij zich pas na 25 mei wil uitspreken over mogelijke coalities. Maar nadien zei hij: "hoe minder partijen aan tafel zitten, hoe beter".

Foto Reuters

Lees ook: De Wever sluit premierschap niet uit

.

Nu in het nieuws