Schepencollege stelt alternatief voor aan gevechtsportclubs

Schepencollege stelt alternatief voor aan gevechtsportclubs

Schepencollege stelt alternatief voor aan gevechtsportclubs

Print
Heist-op-den-Berg - Het Heistse schepencollege gaat niet in op de vraag die de drie gevechtssportverenigingen hebben gesteld in verband met het gebruik van de sporthal. De verenigingen wilden hun zware matten laten liggen omdat ze telkens opruimen te belastend is.
De clubs waren het beu dat ze voor en na elke training de loodzware moeten moesten versleuren omdat de zaal ook nog door dansverenigingen worden gebruikt. Maar het schepencollege gaat niet in op hun vraag om de matten voor de helft te mogen laten liggen. "Het was praktisch niet mogelijk om op hun vraag in te gaan. De verschillende gebruikers van de sporthal moeten hun ding kunnen doen", aldus burgemeester Luc Vleugels (CD&V). "We hebben wel een alternatief voor de clubs uitgewerkt. Ze mogen als ze dat willen gebruik maken van zaal De Marathon. Die is smaller, maar daar kunnen de matten wel langer blijven liggen. Het is aan de clubs om te beslissen wat ze het beste vinden."

Mario Michiels, die de clubs vertegenwoordigt, reageert ontgoocheld. "Dit is jammer. Zeker omdat een aparte zaal voor de gevechtssporten in de vroegere beleidsplannen stond. Het alternatief in zaal De Marathon moet ik nog voorleggen aan de achterban. Wel is het zo dat er al overleg is geweest met de dansverenigingen die onze zaal delen. Zij staan open om zoveel mogelijk rekening met ons te houden. Dat is alvast een positief signaal", aldus Michiels.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio