Vande Lanotte zet deur open voor tripartite met Groen

Vande Lanotte zet deur open voor tripartite met Groen

Vande Lanotte zet deur open voor tripartite met Groen

Print
Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte zet als eerste de deur open voor een Vlaamse regering met CD&V, Open Vld, de sp.a én de groenen. "Voor ons mag Groen erbij", zegt hij in een interview met De Tijd.

Uit de jongste peilingen blijkt dat een Vlaamse regering met de traditionele partijen CD&V, sp.a en Open Vld niet aan een meerderheid geraakt. De kans is reëel dat een regering zonder de N-VA enkel mogelijk is met vier partijen, met Groen erbij.

Anti-N-VA-regering

Voor veel partijen is zo'n 'anti-N-VA-regering' geen aantrekkelijk vooruitzicht, maar voor Vande Lanotte is dat "geen probleem". Integendeel, zo laat het sp.a-boegbeeld verstaan. "Het is altijd goed dat in een regering meer progressieve mensen zitten. Wij hebben in 2010 ook voorgesteld om de groenen erbij te nemen. Maar Open Vld en CD&V zagen dat niet zitten en Ecolo wou niet."

Foto Isopix (Johan Vande Lanotte)

Door de deur open te zetten voor een driepartijenregering met Groen maakt Vande Lanotte duidelijk dat er een alternatief is voor een N-VA-regering. "Niet het aantal partijen, maar de inhoud telt."

Nu in het nieuws