Deadline: "Het einde van de serie zal iedereen verrassen"

Deadline: Het einde van de serie zal iedereen verrassen

Deadline: "Het einde van de serie zal iedereen verrassen"

Print
De verkiezingen staan voor de deur en dus is ook Deadline 25/5 aan de finale toe. Met daarin een belangrijk aandeel voor actrice Ruth Becquart, die als campagneleidster Inge Libert haar ware gelaat toont.

Zat de voorbije weken ook trouw naar Deadline 25/5 te kijken: Ruth Becquart, die de strenge, rechtse campagneleidster Inge Libert vertolkte “Ik heb niet altijd de tijd om series te volgen, maar voor Deadline 25/5 hebben mijn lief en ik elke week tijd gemaakt”, lacht ze. “Het is een triestige reeks die op een bijzonder mooie manier in beeld komt.”

Ondanks dat ze zelf meedoet, is Deadline 25/5 ook voor Becquart nog een ontdekkingstocht. “Ik ben iemand die steeds haar teksten grondig zal voorbereiden, maar het is onvermijdelijk dat je bepaalde aanwijzingen van de regisseur pas kunt plaatsen als je het resultaat ziet.”

Homans geen inspiratiebron

Voor haar rol liet Becquart zich niet inspireren door politici. “Ik heb samen met de stylisten naar een gepaste look gezocht. Soms oppert men dat het personage zou gebaseerd zijn op N-VA-politica Liesbeth Homans, maar dat klopt niet.”

Libert droeg gedurende de reeks een geheim met zich mee. Ze werd geregeld gesignaleerd in het ziekenhuis. Uiteindelijk blijkt dat ze terminaal is, en met een pijnpomp en pruik kan verbergen hoe erg haar lichaam er aan toe is. “Daarover is wel flink gespeculeerd”, lacht Becquart. “Veel mensen dachten zelfs dat Inge zwanger was van bepaalde personages (lacht).”

Ook voor de actrice zelf was deze wending een verrassing. “Toen ze mij vroegen voor deze rol, waren de scenario’s nog niet klaar. Pas vlak voor de start heb ik de scenario’s kunnen inkijken. Ik was verrast, maar eigenlijk is het ook plezant als je dat mee kan ontdekken.”

Tom Vets

Deadline 25/5, 21 50u op VTM

.

Nu in het nieuws