Vermiste vrouw in Californië na tien jaar opgedoken

Vermiste vrouw in Californië na tien jaar opgedoken

Vermiste vrouw in Californië na tien jaar opgedoken

Print
In Californië heeft een 25-jarige vrouw die tien jaar lang vermist was, zich levend en wel gemeld bij de politie. Dat heeft de politie woensdag meegedeeld. Haar vermoedelijke ontvoerder, de 41-jarige Isidro Garcia, is gearresteerd.

De vrouw werd in 2004 op 15-jarige leeftijd ontvoerd in Santa Ana, waar ze woonde met haar moeder en zussen. In juni van dat jaar zou ze volgens de politie voor het eerst seksueel misbruikt zijn door Garcia. Twee maanden later viel de man haar moeder aan, drogeerde het meisje en sloot haar vervolgens op in een garage, zo viel te horen bij de politie.

"De volgende maanden en jaren vertelde Garcia het slachtoffer herhaaldelijk dat haar familie haar had opgegeven en dat haar familie gedeporteerd zou worden indien ze zou teruggaan", aldus de mededeling van de politie. Het meisje kreeg valse identiteitspapieren en de twee verhuisden de volgende jaren meermaals om uit het blikveld van de politie te blijven.

Belga
Foto Reuters (verdachte Isidro Garcia)

In 2007 werd het meisje in een huwelijk gedwongen. Ze werd herhaaldelijk fysiek en seksueel misbruikt. Twee jaar geleden kreeg ze ook een kind van hem. "Zelfs al had ze de mogelijkheid om te ontsnappen, ze zag door jarenlang fysiek en psychologisch misbruik geen uitweg uit haar situatie", aldus de politie.

Pas toen de vrouw via Facebook opnieuw contact kreeg met haar zus, vond ze de moed om te ontsnappen en de politie te contacteren.

.

Nu in het nieuws