Agressieve schuldeisers riskeren celstraf

Drie mannen van Turkse afkomst en één vrouw uit Lier en Mechelen verschenen woensdag voor de correctionele rechtbank, nadat ze in december 2012 een man de wagen hadden ingesleurd en hem met geweld geld afhandig hadden gemaakt. Het slachtoffer had voor 3000 euro gokschulden bij NihatO., één van de beklaagden. Ze riskeren straffen van zes maanden tot dertig maanden cel.

"Het slachtoffer had een fiets te koop aangeboden en had daarvoor een afspraak met een potentiële koper op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Wat hij niet wist, was dat die koper een vriend van schuldeiser O. was", verklaarde de procureur. "Daar sleurden ze hem in de auto en voerden ze hem naar Lier. Op de weg heeft hij meerdere slagen geïncasseerd en ook daarna werd geweld gebruikt om het geld los te weken."

Volgens het slachtoffer werd hij zo zwaar toegetakeld dat zijn tanden beschadigd waren. "Er zaten meer dan elf maanden tussen de feiten en de opmaak van het attest, er kan eender wat gebeurd zijn", verklaarde meester Top , advocaat van eerste beklaagde.

O. riskeert een celstraf van 2 jaar en een boete van 1500 euro. Zijn handlangers hangen straffen van 30 maanden, zes maanden en zes maanden met uitstel boven het hoofd.

NIGE, LDN

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio