15 maanden cel voor imitators 'Eigen Kweek'

De Nederlanders Gijsbertus (58) en Stephan A. (33), zijn veroordeeld tot celstraffen van 15 maanden met uitstel en boetes van 6000 euro en 1200 euro, omdat ze in een kelder van een woning een drugsplantage hadden opgezet. Het was een wanhoopsdaad om de opgestapelde schulden af te lossen.

Rosquin Jonas

De recherche van Bodukap kreeg in januari een tip dat er iets aan de hand was in de Slameuterstraat. Al bij de eerste vaststellingen rond de woning konden de speurders een cannabisgeur waarnemen. De huurster, een vrouw uit Putte, werd eerst aan de tand gevoeld, maar die bleek van het handeltje niets af te weten. Zij werd gebruikt door haar Nederlandse vriend om het pand er voor 2000 euro per maand te huren. De Nederlander Stephan A. werd opgepakt en bekende onmiddellijk.

Volgens het gerecht zou er ongeveer 288.000 euro vermogenswinst gemaakt zijn. "Er werden bij de inval vijfhonderd planten ontdekt en er zou drie keer geoogst zijn. Een van de oogsten zou mislukt zijn", zei de procureur tijdens de vorige zitting. Hij vorderde toen voor de vader twee jaar cel, voor de zoon achttien maanden en voor beiden een boete van 6000 euro. Daar komen ze nu iets goedkoper vanaf. Voor de zon wacht een celstraf van 15 maanden met uitstel en een boete va 6000 euro. De vader komt er vanaf met 15 maanden, waarvan 10 met uitstel en een boete van 1200 euro. De rechter besloot ook voor elk van beide mannen 5000 euro verogenswinst verbeurd te verklaren.

NIGE, LDN

Archiefbeeld Belga
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio