Zeven jaar cel voor poging tot doodslag

Elaidi B. heeft een celstraf van zeven jaar gekregen voor een poging tot doodslag op een man die hij had leren kennen in het Convent van Bethlehem in Duffel. Het slachtoffer verkeerde lange tijd in levensgevaar. De verdachte vluchtte weg maar beweerde achteraf dat hij niets met de feiten te maken had.

Rosquin Jonas

Amir M. werd in juni 2013 aangevallen door B. Hij werd met een stomp voorwerp neergeslagen toen hij achter een computer zat en moest nadien nog enkele rake stampen incasseren. "Hij kon pas weken na de feiten worden ondervraagd. Hij verklaarde dat B., een andere man die in Duffel verbleef, hem had bij elkaar geslagen', zei openbaar aanklager Tim Van Hoogenbemt tijdens de eerste zitting .

Rechter Jessica Bourlet oordeelde dat de man toerekeningsvatbaar was. "B. had moeite met de levenshouding van het slachtoffer. Hij vond dat die als moslim een te lichtzinnige invulling gaf aan zijn geloof door overmatig drank en drugs te gebruiken", klonk het. "Van een staat van geestesgestoordheid op het moment van de feiten is absoluut geen sprake. B. stond een andere persoon naar het leven vanuit een diepgewortelde haat en gebruikte excessief geweld."

NIGE, LDNMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio