Provincie blaast project-Withof af

De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen stopt de procedure voor de bouw van 31 sociale appartementen in de Sander de Vosstraat in Koningshooikt. De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) gaat nu een nieuwe bouwvergunning aanvragen.

Van Rompaey Chris

De LMH wilde deze appartementen bouwen op het domein Withof. Tegen de plannen ontstond heel wat protest, maar de bestendige deputatie verwerpt in oktober 2012 alle bezwaren en bevestigde daarmee de stedenbouwkundige vergunning. Drie bewoners lieten het daar niet bij en trokken naar de Raad van Vergunningsbetwistingen (RvVb). Die gaf hen in februari gelijk en vernietigde dus het besluit van de bestendige deputatie waarin de bouwvergunning werd goedgekeurd.

Het was sindsdien afwachten wat de bestendige deputatie zou doen. "Die legt zich neer bij de beslissing van de RvVb", zegt LMH-directeur Marc Vanden Eynde. "Dat betekent dat we onze bouwplannen gaan wijzigen en een aangepaste bouwvergunning zullen aanvragen. Maar vooraf plegen we nog overleg met de buurtbewoners en met andere betrokkenen zoals de seniorenverenigingen en de Hooiktse dorpsraad. We stappen alleszins af van het grote bouwvolume dat er oorspronkelijk was gepland."

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio