1 / 2

Verlengde Mechelse ring (R6) in augustus open

Begin augustus gaat het nieuwe gedeelte van de Mechelse ring (R6) tussen Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden open. Meteen daarna start de herinrichting van de Mechelsesteenweg in de buurt.

tmas

De werkzaamheden voor de doortrekking van de R6 zijn begin 2012 gestart en duren nog tot 2015. De geplande viaducten over de Lierse- en de Antwerpsesteenweg in Mechelen zitten wel nog niet in die timing. Op het nieuwe gedeelte tussen de Mechelse- en de Putsesteenweg wordt de komende maanden nog gewerkt aan de bermen en aan de vangrails en signalisatie.

"De rotonde op de N15 in Bonheiden die ondertussen al in gebruik is, wordt nog aangepast om de veiligheid van fietsers te verhogen. Op het kruispunt van de R6 met de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver wordt volop verder gebouwd aan de brug die de bestaande met de nieuwe R6 zal verbinden", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen.

Onmiddellijk na de openstelling op maandag 4 augustus start een nieuwe fase in het project van de doortrekking van de R6. Vanaf dan wordt de omgeving van de Mechelsesteenweg tussen de Potputlei en de nieuwe verbindingsweg naar de Akelei volledig opnieuw ingericht. Net zoals de wegen onder en aan de nieuwe brug. Heel die klus zal wellicht tot november in beslag nemen.

Met het doortrekken van de R6 zet de Vlaamse overheid in op een betere oost-westverbinding in de omgeving van Mechelen. De inwoners van Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Putte en Heist-op-den-Berg zullen via de verlengde ringweg makkelijker de E19 bereiken. Zo wordt ook sluipverkeer geweerd.

Meer info: www.doortrekkenR6.be

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio