"Onze zoon wacht op een leven"

Onze zoon wacht op een leven

"Onze zoon wacht op een leven"

Print
Hoboken - Christine Block (58) uit Hoboken is het wachten beu. De vrouw lanceerde een campagne waarmee ze politici wakker wil schudden. Ze pleit voor meer middelen en een verkorting van de wachtlijst, opdat zoon Steven (35) "een leven krijgt".

De 35-jarige Steven Block lijdt aan autosomaal recessieve spastische ataxie van Charlevoix-Saguenay, ook wel ARSACS. De aftakelende hersenaandoening zorgt ervoor dat hij zo goed als niet kan lopen. Met behulp van krukken kan hij zich nog net in de auto hijsen. Zijn bezorgde moeder schreef een open brief en verspreidde die via een Facebookgroep. Christine maakte haar ongenoegen duidelijk over hoe er door onze politici wordt omgegaan met de wachtlijstproblematiek. Een foto van premier Di Rupo met panda's Hao Hao en Xing Hui prijkt dan ook met stip bovenaan de pagina.

Na een doortocht op sociale netwerksites verscheen er een website voor het project. Daarop is een filmpje te zien waarin Steven en zijn ouders aan het woord komen. Wat vooral doorsijpelt, is Stevens verlangen om op eigen benen te staan. "Het gaat echter niet om mij alleen", vult Steven Block aan. "Er zijn zoveel mensen die nog slechter af zijn dan ik. Het is dan ook belangrijk dat er iets wordt ondernomen. Niet alleen in België, maar wereldwijd."

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Onderteken de petitie op www.onzezoonwachtopeenleven.be

Foto GVA
DEVA

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio