Richard Stricker nieuwe Antwerp-coach

De Nederlander Richard Stricker is de nieuwe trainer van tweedeklasser Antwerp, zo meldt de Great Old.

jatimmermans

Stricker volgt zijn landgenoot Jimmy Floyd Hasselbaink op, van wie hij afgelopen seizoen de assistent was. Hasselbaink, een voormalig spits van Atletico en Chelsea, coachte Antwerp sinds de zomer van 2013. Onder zijn leiding beëindigde het ambitieuze stamnummer 1 het seizoen op een (teleurstellende) zevende plaats.

Op zijn beurt wordt Stricker als T2 opgevolgd door Pieter-Jan Sabbe, die ook keeperstrainer blijft.

Antwerp moest door onder meer het (alweer) mislopen van de eindronde het budget andermaal stevig terugschroeven, en dus moest ook de nieuwe coach van de Great Old een relatief koopje zijn. Geenszins iemand van het formaat-Hasselbaink dus, dat stond buiten kijf. Al wil voorzitter Jan Michel dat niet bevestigen: “Da’s interne keuken, hoewel iedereen weet dat we ons aan een strikt budget moeten houden.”

Bovendien wil manager Gunther Hofmans, die nu drie jaar bezig is op de Bosuil, eindelijk wel eens wat continuïteit op sportief vlak zien. Daarvoor moet het hart van de spelerskern zo goed als behouden blijven, wat dan zeker in de kaart van Stricker speelde. De 43-jarige Amsterdammer kent de groep als zijn broekzak, staat tactisch sterk, heeft stilaan een goede kijk op de Belgische tweede klasse, én - niet in het minst - hij brandt van ambitie.

Archiefbeeld Gmax

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws