Tiener geslagen met spijkerstok: verdachte opnieuw opgepakt

De verdachte die na het geval van agressie op een minderjarige jongen in Hamme zondagavond in beeld kwam, is opnieuw opgepakt voor verhoor. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. "Er zijn nieuwe elementen die geleid hebben tot zijn arrestatie", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

jatimmermans

De 17-jarige jongen was met twee vrienden op stap, toen er in de omgeving van het park in Hamme een onbekende man uit zijn wagen stapte. "De man viel het slachtoffer met een spijkerstok aan", zegt het parket. "Het slachtoffer kreeg slagen op het hoofd en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht."

Een man uit Hamme werd kort na de feiten opgepakt, maar vrijgelaten, "omdat er geen concrete aanwijzingen van schuld bestonden", aldus het parket.

De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding. "De man ontkent elke betrokkenheid, maar er zijn voldoende elementen om hem voor te leiden bij de onderzoeksrechter", zegt Jonckers.

Bij zijn eerste verhoor ontkende de verdachte ook al dat hij iets met de feiten te maken heeft. Het parket geeft geen details over de nieuwe aanwijzingen van schuld.

De man zal een nacht in de cel moeten doorbrengen. De onderzoeksrechter beslist donderdagmorgen of de verdachte onder aanhoudingsmandaat wordt geplaatst.

Lees ook: Tiener bijna doodgeslagen met knuppel vol nagels