1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrachtwagen aangereden door trein

In de Moerstraat in het noorden van het Antwerpse havengebied heeft een trein woensdagmiddag een vrachtwagen aangereden. De vrachtwagen werd weggeslingerd en kwam op zijn zijkant terecht. De bestuurder raakte lichtgewond.

ikerremans

Het gaat volgens spoornetbeheerder Infrabel om een goederentrein die vanuit het Nederlandse Venlo richting Berendrecht reed.

De vrachtwagenbestuurder wilde de sporen nog kruisen, maar werd daarbij geraakt door een aankomende trein. De vrachtwagen werd weggeslingerd en kwam op zijn zijkant in de middenberm terecht. De chauffeur raakte lichtgewond.

De trein ontspoorde door de aanrijding niet en zal na een controle allicht nog zelf kunnen wegrijden. Er zouden zich ook geen gevaarlijke stoffen in de containers bevinden.

Het is niet bekend hoe het ongeval is kunnen gebeuren, maar de overweg in kwestie beschikt - zoals heel wat overwegen in het havengebied - niet over slagbomen. Mogelijk lette de vrachtwagenbestuurder dus niet goed op toen hij de sporen kruiste en merkte hij de rode lichten en het alarmsignaal niet op.

De hinder voor het goederenverkeer in het havengebied blijft volgens Infrabel beperkt tot een lokaal traject. Er is wel een omleiding voorzien voor het verkeer.

Foto's BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER