Moeders op stap met moeders (5): Yasmine Kherbache

Print

Moeders op stap met moeders (5): Yasmine Kherbache

Aan de vooravond van de 'moeder der verkiezingen', sturen we een hele week lang journalistes met kinderen op stap met de kopstukken van alle Vlaamse partijen die zelf ook moeder zijn.

Afgelopen weekend werd elk vrouwelijk kopstuk 48 uren gevolgd door een GvA-journaliste. Vrijdag lezen we de aflevering waarin Karin Vanheusden Yasmine Kherbache, derde op de sp.a-lijst voor het Vlaams parlement volgt.

Yasmine Kherbache is behalve sp.a-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad en voorzitter van sp.a Antwerpen ook kabinetschef van premier Elio Di Rupo. Samen met haar partner Gert en kinderen Gloria (9) en César (7) woont ze sinds enkele jaren op het De Coninckplein in Antwerpen.

De afgelopen twee weken heeft ze intensief campagne gevoerd. In het weekend voor de verkiezingen trok ze met de Deurnese fanfare De Roosjes naar de Belgian Gaypride in Brussel, maakte ze een blitz-stop in Mortsel, waar actiegroepen de Ringland-vlag net hadden geplant en ging ze praten met de Afrikaanse vrouwen van vereniging Mama Bilongo. De drukke campagnedag werd afgesloten in Antwerpen-Noord, waar ze samen met haar Algerijnse vader in de drukke Handelstraat ging flyeren. Geen tijd voor de kinderen dus, maar die konden gelukkig de volgende dag mee naar de sp.a-ledendag in Bellewaerde. En zondagavond ontvingen Gloria en César samen met hun mama premier Di Rupo in The Beautiful Planet, het nieuwe café van papa Gert.

Lees vrijdag meer over de uitstap in Gazet van Antwerpen

Karin Vanheusden

Foto Joren De Weerdt

.

Nu in het nieuws