Crossorganisatoren: "Met Niels verdwijnt veel vuur uit het peloton"

Niels Albert kondigde maandag aan dat zijn carrière erop zit door hartproblemen. Wat nu? Wie zorgt nu voor leven in de brouwerij? Een vraag die ook de organisatoren van de regelmatigheidscriteriums zich stellen.

drombouts

"Het veldrijden leeft van de heroïsche duels en de strijd tussen ideale schoonzoon Nys en outlaw Albert zorgde elke week opnieuw voor de nodige begeestering. Ik twijfel niet aan de overlevingskansen van de cross, maar het wordt wel zaak deze sport even succesvol te houden", zegt organisator van de bpost bank trofee Christophe Impens.

"Albert was er wel een die in elke cross het gas opendraaide. Met zijn verdwijnen verdwijnt ook een deel van het vuur uit het peloton. Als organisator is het onmogelijk zelf een tegengewicht tegen de nog altijd superieure Nys te forceren. Niet dat ik het hem niet gun, maar je moet wel hopen dat Sven straks niet van september tot februari met kop en schouders boven de rest uit steekt."

"Grote leemte"

Het gedwongen adieu van Niels Albert heeft ook voor de Superprestige zijn repercussies. "Ik kan er geen exact cijfer op kleven, maar Niels Albert was al die jaren toch een man die als topper behoorlijk veel supporters in zijn zog meebracht naar de wedstrijden. De kans is dus reëel dat er straks een beetje minder volk zal opdagen", zegt Superprestige-voorzitter Etienne Gevaert.

"Je kan er niet omheen dat het verdwijnen van Albert een grote leemte nalaat. De veldritsport leeft van duels. Erik De Vlaeminck tegen Albert Van Damme, Roland Liboton tegen Hennie Stamsnijder, Sven Nys eerst tegen Bart Wellens en later tegen Niels Albert: kampen op het scherp van de snee was het, elke keer opnieuw."

GV / LLN

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen