Nachtelijke patrouilles betrappen sluikstorters

In Antwerpen hebben GAS-ambtenaren vorige week nachtelijke patrouilles georganiseerd tegen sluikstorten. Dat leverde meteen resultaat op: ze schreven honderd pv’s uit, vooral na betrappingen op heterdaad.

ikerremans

STANDPUNT: De Wever leidt even de aandacht af

“Onze mensen hadden gemerkt dat nogal wat Antwerpenaars wachten met sluikstorten tot ‘s avonds, wanneer er geen toezicht meer is”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Daarom hebben ze vorige week zelf het initiatief genomen om tussen 22u en 4u op pad te gaan in de wijk 2060 in Antwerpen-Noord. Ik kan dat uiteraard alleen maar toejuichen.”

De patrouilles leverden in totaal honderd pv’s op. “Het waren merendeels betrappingen op heterdaad, waarover geen discussie kan bestaan en waarvoor boetes tot 250 euro zijn uitgeschreven”, aldus De Wever.

De burgemeester vindt de extra vergoedingen voor de ambtenaren wegens nachtwerk de moeite waard. “Er zullen zeker nog meer nachtelijke patrouilles komen”, zegt hij. “Wij vermoeden en hopen dat het nieuws dat je ‘s nachts niet meer ongestraft afval kan dumpen, snel de ronde zal doen in de buurt.”

De wijk Amandus-Atheneum in Antwerpen-Noord is de trieste koploper op het gebied van sluikstorten, met vorig jaar 277 pv’s.

LM Foto SAIN