‘Bear Grills van Antwaarpe’ stemt blanco

Als afsluiter van zijn politieke filmpjes op het internet ventileert ‘Bear Grills van Antwaarpe’ zijn teleurstelling in de politiek: “Ik stem blanco.” Zijn mening kreeg massaal opvolging, vooral bij jongeren. Dat hij daarmee de antipolitiek voedt, wijst hij af. “Ik ben geen kiesvee, ik wil niet uit armoede stemmen op iemand die mij niet kan overtuigen.”

ikerremans

Rachid Abourig, of Bear Grills, hekelt de particratie, waarbij de politicus als enkeling niets te zeggen heeft binnen zijn partij. “Daarom stem ik blanco”, zei Rachid Abourig, en hij vroeg om reacties. En die kwamen er. Volop.

Is dat niet vreemd, voor een man die zich op onnavolgbare wijze mengde in het politieke debat en onlangs op Reyers Laat nog onomwonden zei: “Ik strijd voor het politieke bewustzijn van jongeren”?

“Pas op! Ik heb niet opgeroepen om blanco te stemmen”, zegt Rachid Abourig. “Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken." De Antwerpenaar is naar eigen zeggen zwaar ontgoocheld in het politieke systeem. “Al wat ze doen is polariseren: Walen tegen Vlamingen, allochtonen tegen autochtonen. Niemand is bezig met de echte problemen, zoals pensioenen, onderwijs, racisme... We moeten hen dat massaal laten voelen.”

Ondertussen zijn er al verschillende Facebookgroepen die oproepen om net niet blanco te stemmen.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

Bericht door Bear Grills van Antwaarpe.

Wim Daeninck Archieffoto

MEER OVER Meir en Mekka