Peeters: "Voer campagne zoals Jean-Luc het graag zou hebben"

Op zes dagen voor de verkiezingen is CD&V weer volop aan het campagnevoeren geslagen. Na het onverwachte overlijden van Jean-Luc Dehaene zetten de christen-democraten de campagne een weekend lang 'on hold', maar via een videoboodschap riep Vlaams minister-president Kris Peeters zijn partijleden en militanten op om vanaf vandaag de draad weer op te pikken.

jrosquin

In het zwart-witfilmpje en in een sobere setting sprak Peeters de kijker recht in de camera toe. "Het plotse overlijden was een erg zware klap voor de familie, voor Celie, maar ook voor alle christendemocraten. Ik wens de familie veel sterkte in deze moeilijke periode", zo sprak de CD&V-boegbeeld.

"We hebben daarop beslist om de campagne stop te zetten tot vanavond. Ook het grote feest in Antwerpen hebben we geannuleerd. Ik wil alle militanten danken voor de serene manier waarop ze hierop hebben gereageerd."

"Morgen begint de campagne opnieuw", zo sprak hij tot de kijker. "Ik zou jullie willen vragen campagne te voeren zoals Jean-Luc het graag zou hebben: met veel respect voor de anderen, met veel engagement en passie voor de christendemocratie. Ik wens jullie veel succes."

Vastgoed

Jobs in de regio