Ubuntu stevige erfgenaam van Mano Mundo

Ubuntu stevige erfgenaam van Mano Mundo

Ubuntu stevige erfgenaam van Mano Mundo

Print
Boom - De opvolger van Mano Mundo, Ubuntu, brengt 19 optredens op twee podia, een gezellige wereldmarkt en tal van workshops en randanimatie. Afspraak voor dit gratis festival zaterdag 21 juni in Boom centrum.
Ubuntu is een stevige erfgenaam geworden van Mano Mundo. Voor enkele maanden nog schoorvoetend voorgesteld en vandaag staat de organisatie van deze doorstart van Mano Mundo stevig op de benen. Liefst negentien optredens zijn er voorzien op de beide podia, waarvan het hoofdpodium aan De Kaai/Windstraat staat en het tweede podium op de Heldenplaats komt. "De programmatie is volledig in de geest en de lijn van Mano Mundo. We gaan voor stevige wereldmuziek met Spaanse, Afrikaanse en Nederlandstalige inslag, samen goed voor 21 uur wereldmuziek met voor elk wat wils", legt programmator Mike De Herdt uit. U kan zich oa. opwarmen aan Che Sudaka, de zeskoppige formatie Zuid-Amerikanen, afkomstig uit Barcelona. "Jah Bouks, die behoort tot de nieuwe roots-revival lichting uit Jamaica komt voor 't eerst naar Europa. Ubuntu heeft hiermee zijn eerste optreden op het Europees vasteland beet. Ook lokaal hebben we twee toppers met optredens van Slongs Dievanongs en de Rupelsoldaten", zegt Mike De Herdt.

Vrijdag 20 juni is er de organisatie van het negende theaterfestival Theater aan Twater, zaterdag Ubuntu en zondag is er een Oktoberfest gepland met om 18 uur de Rode Duivels op groot scherm.

Jan BOEY

Foto Dirk Van de Velde
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio