FT Antwerpen makkelijk naar finale

Print
FT Antwerpen heeft zich dankzij een vlotte 4-0 overwinning tegen Hasselt simpel geplaatst voor de finale van de play-offs. De Sinjoren hadden duidelijk lessen getrokken uit de moeilijke heenwedstrijd van vorige vrijdag waar ze op het nippertje een nederlaag wisten te ontlopen.

De troepen van Bachar bleven nu geduldig hun kans afwachten en ze kwamen in de achtste minuut 1-0 voor wanneer El Ghadaaoui een slecht verdedigen van Hasselt afstrafte.

Eens die bonus op het bord liet de thuisploeg het initiatief aan Hasselt. Een gegeven waar de bezoekers duidelijk moeite met hadden, want ze lukten er in de resterende tien minuten amper in een zuiver kans te creëren. Ondertussen had Hitou op het kwartier de thuisploeg al op een redelijk geruststellende 2-0 getrapt, vooral omdat het Hasselt van gisteren te weinig in huis had om het een toch wel sterk Antwerpen moeilijk te maken.

Antwerpen plooide bij de start van de tweede helft bewust terug op eigen helft en bleef probleemloos overeind tegen een Hasselt dat te weinig verrassing in huis had om het Zemmouri en co moeilijk te maken. Wanneer El Haoual zes minuten na rust de 3-0 scoorde, kraakten de bezoekers die nadien geen kans bij elkaar gevoetbald kregen. Attaibi zette de 4-0 op het bord waarna Antwerpen simpel de resterende tijd, onder luid applaus van de supporters, de speeltijd vol tikte.

MaBe

Meer sportnieuws