Jeugdhuis pakt uit met Jokofest

Jeugdhuis pakt uit met Jokofest

Jeugdhuis pakt uit met Jokofest

Print
Mechelen - De vrijwilligers van jeugdhuis Joko op de Tervuursesteenweg in Mechelen organiseren op zaterdag 17 mei Jokofest. Vanaf 16u is iedereen er welkom om te genieten van een festival met elektronische muziek.

De leden van jeugdhuis Joko besloten vorig jaar om hun Jokofest volledig anders aan te pakken. Er werd gekozen voor een festival met elektronische muziek op de jeugdterreinen achter de Colomakerk. Ook dit jaar kiezen ze voor deze succesformule en ze pakken het zelfs nog professioneler aan.

"We doen steeds meer ons best om van Jokofest een volwaardig festival te maken", zegt Jan Straetmans van jeugdhuis Joko. "Vroeger was het evenement zeer low budget, maar vandaag steken we veel tijd en moeite in ons evenement. We merkten vorig jaar dat dit format enorm aansloeg. Een 850-tal festivalgangers zakte toen speciaal naar de Tervuursesteenweg af."

De jongeren kiezen niet alleen voor professioneel materiaal, ze konden voor deze editie ook twee buitenlandse artiesten strikken: Industrialyzer live komt speciaal vanuit Portugal naar de Dijlestad en ook Chris Liberator uit Groot-Brittannië neemt vanavond plaats achter de draaitafels.

"Techno, house en acid mogen dan wel de codewoorden zijn tijdens Jokofest, er is ook aandacht voor het totaalplaatje. Een sfeervolle inkleding, knetterende visuals en lekker eten en drinken gaan hand in hand met muzikale beleving", zegt Straetmans.

Het jeugdhuis belooft de aanwezigen een fijne start van de festivalzomer in het Mechelse. "In de regio zijn er niet veel elektronische muziekfestivals. We hopen zaterdag dus toch een duizendtal aanwezigen te mogen verwelkomen." Een toegansticket kost vandaag 12 euro.

GRBE

FOTO PATRICK HATTORI

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio