Dorpsplein Heindonk wordt heraangelegd

Print
Willebroek - Het dorpsplein van Heindonk wordt na het bouwverlof heraangelegd. De wegenis wordt aangepakt en een van de kunstwerken van het kunstproject WILLEBROE!
krijgt er een plaats.

De herinrichting betreft de onmiddellijke omgeving van de kerk of het kruispunt van de Hazewinkelstraat met het Dorpsplein en de Beenhouwerstraat.
De parking tegenover de kerk, deels eigendom van het gemeentebestuur, wordt eveneens heraangelegd en is mee opgenomen in het plein. "Na de werken zullen de gebouwen in de onmiddellijke omgeving 'oud gemeentehuis', de kerk met aangrenzende pastorij en het mooi bewaarde herenhuis rechts van de kerk beter tot hun recht komen", legt burgemeester Eddy Bevers (N-VA) uit. De ontwerper van het plein is studiebureau Stramien uit Antwerpen, die rekening hield met de wensen van de kunstenaar en de projectgroep. Het Provinciaal Steunpunt Platteland, zorgt voor een subsidie.

"Omdat de werken in het hart van de gemeente plaats vinden en er geen alternatieven zijn voor omleidingen ter plaatse, is tijdens de werken Heindonk alleen bereikbaar via Heffen Beenhouwersstraat of via Blaasveld en de Stuyvenbrgbaan. Met de Lijn wordt bekeken hoe de dienstverlening kan geregeld worden. Voor de inwoners volgt later nog een infovergadering. De hinder duurt minstens tot het eind van het jaar", legt de burgemeester uit.
Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio