Bouhanni sprint naar zege in zevende rit Giro

Bouhanni sprint naar zege in zevende rit Giro

Bouhanni sprint naar zege in zevende rit Giro

Print
Nacer Bouhanni (FDJ.fr) heeft vrijdag de zevende etappe in de 97e Ronde van Italië gewonnen. Na 211 kilometer van Frosino naar Foligno was de 23-jarige Fransman de snelste in een massasprint. De Italiaan Giacomo Nizzolo werd tweede, de Sloveen Luka Mezgec derde. Tosh Van Der Sande was met een elfde plaats beste Belg.

De 23-jarige Australiër Michael Matthews sprintte in het roze naar de vierde plaats en behield de leiding in het algemeen klassement. Hij is nu al zes dagen leider in de Giro, waarin zaterdag de eerste echte cols beklommen worden.

Op de aanval van de dag was het wachten tot na de beklimming van de Valico di Arcinazzo (km 30). Pas op drie kilometer van de finish werden Winner Anacona, Bjorn Thurau, Nicola Boem, Nathan Haas en Robinson Chalapud weer gegrepen. Giant-Shimano zette een treintje op voor Luca Mezgec. Na een lange beurt liet Bert De Backer zijn ploegmakker binnendoor aan de spurt beginnen. Mezgec had de deur kunnen dichtdoen voor Bouhanni, maar de Sloveen hield het netjes, zodat Bouhanni met minder dan een half wiel verschil naar zijn tweede etappezege kon snellen.

Dinsdag pakte Bouhanni al de bloemen in de vierde rit. Dit seizoen zit hij aan zeven zeges. Eerder won hij de GP Denain (1.1) en etappes in de Ster van Bessèges (2.1), Parijs-Nice (WT), het Internationaal Wegcriterium (2.BC) en de Ronde van de Sarthe (2.1).

Foto AFP

MEEST RECENT