Radiomaker Stefan Ackermans krijgt milde straf voor rijden onder invloed

Radiomaker Stefan Ackermans krijgt milde straf voor rijden onder invloed

Radiomaker Stefan Ackermans krijgt milde straf voor rijden onder invloed

Print
Radiomaker Stefan Ackermans (43) uit Hasselt is vrijdag op de Leuvense politierechtbank veroordeeld tot twaalf maanden rijverbod, waarvan elf met uitstel over drie jaar, en 1.200 euro boete. Eerder werd een wetsgeneesheer aangesteld om na te gaan of hij lichamelijk geschikt was om te rijden. Dat bleek het geval te zijn. Ackermans kreeg een milde straf omdat hij sinds de overtredingen geen alcohol meer heeft gedronken.

Ackermans werd op 1 augustus 2013 in Huldenberg rond 22.45 uur dronken achter het stuur betrapt. De politie zette hem langs de kant omdat hij met gedoofde lichten rondreed. Een ademtest wees uit dat hij 1,59 promille alcohol in het bloed had. Het was de tiende keer dat de radiomaker voor de politierechter moest verschijnen, waarvan vijf keer voor alcoholintoxicatie.

Slaperig

"Hij was na het werk naar vrienden gegaan en had daar iets te veel gedronken. Zijn rijgedrag was niet abnormaal, hij kwam slaperig over omdat hij een hele dag had gewerkt", aldus de raadsman van de radiomaker en gewezen televisiefiguur.

"Er waren momenten waarop hij teveel dronk. Het was een jarenlang gevecht dat hij met vallen en opstaan doorstond", vervolgde zijn advocaat. "Hij is niet afhankelijk van alcohol, het ging eerder om occasioneel gebruik om te ontstressen. Sinds negen maanden heeft hij geen druppel alcohol meer aangeraakt en laat hij zich begeleiden", klonk het.

"Je hebt er meer dan tien jaar mee geworsteld, maar we moeten er rekening mee houden dat je op de goede weg bent", vond de politierechter. Na afloop was Ackermans tevreden. "Ik werk sinds voorbije zomer aan mijn probleem, ik heb mij perfect kunnen verdedigen en ben tevreden om te zien dat de rechter daarmee rekening heeft gehouden", reageerde hij kort.

Belga

Nu in het nieuws