Opzijgeschoven woordvoerder keert terug bij Antwerpse politie

Opzijgeschoven woordvoerder keert terug bij Antwerpse politie

Opzijgeschoven woordvoerder keert terug bij Antwerpse politie

Print
De in 2009 nog opzijgeschoven Sven Lommaert keert binnenkort terug als een van de woordvoerders van de Antwerpse lokale politie en wordt er zelfs het nieuwe hoofd van de communicatiedienst. Dat meldt de lokale politie vrijdag in een persbericht. De samenwerking met de huidige directeur communicatie, Tim Van der Schoot, wordt stopgezet.

Sven Lommaert werd in 2009 na zes jaar dienst uit zijn functie als woordvoerder ontheven na een conflict met toenmalig burgemeester Patrick Janssens en de korpsleiding over de communicatie rond een schietpartij in een apotheek waarbij een agent betrokken was. Hij werkte nadien een tijd voor de federale politie in Brussel en keerde in de zomer van 2011 terug naar Antwerpen, zij het op de ICT-dienst.

Intussen vocht Lommaert zijn ontslag aan bij de Raad van State, die in oktober 2011 besliste dat dat inderdaad onterecht gebeurd was. De korpsleiding gaf de man zijn functie echter niet terug.

Nu komt er dus blijkbaar alsnog volledig eerherstel voor Lommaert, die zowel opnieuw de taak van perswoordvoerder op zich zal nemen als het nieuwe hoofd van de communicatiedienst. Het contract met de huidige directeur wordt opgezegd en in de nieuwe korpsstructuur wordt de directie communicatie opnieuw een rechtstreeks door de korpschef aangestuurde dienst.

Lommaert zal de dienst communicatie al tijdens de opzegperiode van de huidige directeur vervoegen - ten laatste op 1 juli - zodat "de werking van de dienst en lopende dossiers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van deze wissel".

Foto JVDP

.

Nu in het nieuws