Tien maanden cel gevorderd voor vader van Jejoen Bontinck

Tien maanden cel gevorderd voor vader van Jejoen Bontinck

Tien maanden cel gevorderd voor vader van Jejoen Bontinck

Print
Dimitri Bontinck (40), vader van Syriëstrijder Jejoen, is vrijdag zelf voor de rechtbank verschenen omdat hij zijn vroegere vriendin mogelijk opgesloten hield in een hotelkamer en haar bovendien zou hebben geslagen. Het openbaar ministerie vorderde tien maanden cel en 600 euro boete, de vrouw vraagt 1.250 euro schadevergoeding.

Bontinck en de vrouw spraken stiekem met elkaar af omdat haar vader niet was opgezet met hun relatie. Op 6 november 2013 hadden ze een hotelkamer gehuurd. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, waarbij er telkens werd ophangen. Toen een gast uit de kamer ernaast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen. Bontinck wilde eerst niet open doen, tot de medewerker met de politie dreigde. Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten.

Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Hij wilde haar niet laten vertrekken en had haar ook belet van de receptie te bellen.

"Overdreven"

Zijn advocaat pleitte de vrijspraak. "Zeggen dat hij haar gevangen hield, is overdreven. Hij heeft zich niet verschanst en deed vrijwillig de deur open. Over de slagen voeren we geen discussie, maar hij was niet als enige agressief. Mijn cliënt had ook krabletsels in zijn gezicht. Buiten hen weet niemand wat er precies gebeurd is, dus eigenlijk is het woord tegen woord", stelde meester Kris Luyckx.

Vonnis volgt op 13 juni.

Belga

MEEST RECENT