'Het Grote Debat' geannuleerd na overlijden Dehaene

'Het Grote Debat' geannuleerd na overlijden Dehaene

'Het Grote Debat' geannuleerd na overlijden Dehaene

Print
Het Grote Debat van VTM NIEUWS dat zaterdag ging plaatsvinden, wordt door het overlijden van oud-premier Jean-Luc Dehaene geannuleerd. Normaal gezien gingen Kris Peeters van CD&V en alle voorzitters van de Vlaamse partijgen deelnemen aan het debat. Dat laat VTM NIEUWS vrijdag weten.

"We hebben deze beslissing genomen omdat de CD&V uit respect voor Jean-Luc Dehaene haar deelname aan verkiezingsdebatten tot en met zondag heeft opgeschort", zegt algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. "Ook de N-VA vond het onkies om in deze omstandigheden zonder CD&V te debatteren. Een groot kopstukkendebat één week voor de verkiezingen zonder de twee grootste Vlaamse partijen zou een vertekend beeld geven van de kiesstrijd."

Kris Peeters (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open Vld), Wouter Van Besien (Groen), Bart De Wever (N-VA), Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Bruno Tobback (sp.a) en Peter Mertens (PVDA+) hadden hun deelname aan het debat beloofd.

Zijn er nog vragen?

Ook VRT moet sleutelen aan zijn verkiezingsprogrammatie. Het verkiezingsprogramma Zijn er nog vragen? op Eén wordt verschoven van zondag naar vrijdag 23 mei waar het Het Grote Debat vervangt. Het programma met Martine Thange en Ivan De Vadder wordt hierdoor "het sluitstuk van onze verkiezingsprogramma's", zo laat de VRT vrijdag weten in een persbericht.

In Zijn er nog vragen? beantwoorden politici vragen van de kiezer. Oorspronkelijk stond het programma gepland voor zondag, maar omdat het door het overlijden van Jean-Luc Dehaene onmogelijk bleek om al de partijvoorzitters tezelfdertijd te verzamelen voor Het Grote Debat volgende week vrijdag, verschuift "Zijn er nog vragen?" van zondag naar vrijdag 23 mei. Dit wordt meteen de laatste grote confrontatie tussen de kopstukken, zegt Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma's.

Voor het overige wordt er niets gewijzigd aan de programmatie. Zo blijven de vele programma's op radio, tv en online behouden.

Belga
Foto Belga

.

Nu in het nieuws