Het WK van de internetredactie: Nederland neemt revanche op Spanje (video)

Het WK van de internetredactie: Nederland neemt revanche op Spanje (video)

Het WK van de internetredactie: Nederland neemt revanche op Spanje (video)

Print
Nederland heeft zijn revanche op Spanje beet. Oranje won in Salvador met 1-3 tegen 'La Roja'.

Spanje begon als favoriet aan de partij maar keek bij het rustsignaal toch tegen een achterstand aan. Robin Van Persie soleerde door de Spaanse verdediging en werkte af met een knap schot in de hoek: 0-1.

Na de pauze trok Spanje met man en macht naar voren. Dat enthousiasme werd genadeloos afgestraft. Robin Van Persie en Arjen Robben bezorgden Nederland nog voor het uur het delirium: 0-3. David Silva kon in de slotfase nog milderen tot 1-3.

U bleef beter niet wakker voor Chili-Australië

Chili en Australië hebben na een slaapverwekkende partij in groep B met 0-0 gelijkgespeeld. Beide ploegen probeerden wel, maar kwamen door een gebrek aan kwaliteit niet in de buurt van elkaars doel. Door het gelijkspel komen beide ploegen op een gedeelde tweede plaats op twee punten van leider Nederland en met een puntje meer dan Spanje.

Griekse hold-up in Belo Horizonte

Op de openingsspeeldag van groep C heeft Griekenland met 0-1 gewonnen tegen Colombia. Kostas Mitroglou maakte in de slotfase het enige doelpunt. Colombia, dat het nog altijd moet doen zonder de geblesseerde sterspeler Falcao, begon het sterkst aan de wedstrijd. Porto-aanvaller Jackson Martinez wrong echter enkele goede kansen de nek om. De Grieken stelden daar in de eerste helft bitter weinig tegenover.

Ook na de pauze was Colombia de betere ploeg. Het gebrek aan scorend vermogen brak de Zuid-Amerikanen uiteindelijk zuur op. Kostas Mitroglou kopte de enige doelpoging van de Grieken voorbij de Colombiaanse doelman. 0-1, meteen ook de eindstand.

Uruguay probleemloos voorbij Costa Rica

In groep D kende Uruguay zoals verwacht geen problemen met Costa Rica. Suarez en co zegevierden met 1-0.

Uruguay begon gezwind aan de wedstrijd. De mannen van bondscoach Tabarez trokken naar voren en drukten Costa Rica ver weg op de eigen helft. Dat resulteerde al snel in enkele grote kansen, maar paal en lat stonden in de weg.

Na de pauze was het wel raak voor de Zuid-Amerikanen. Perez trapte de 0-1 voorbij de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas. Uruguay liet na om meer te scoren maar zal toch blij zijn met de eerste driepunter van dit WK.