Zowel Belgacom als Telenet dienen bod in bij Jupiler Pro League

Zowel Belgacom als Telenet dienen bod in bij Jupiler Pro League

Zowel Belgacom als Telenet dienen bod in bij Jupiler Pro League

Print
Behalve Belgacom, heeft ook Telenet een bod uitgebracht op de televisierechten van het Belgische eersteklassevoetbal. Dat meldt het telecombedrijf. Het gaat om een bevestiging van het bod uit februari. Toen boden de drie operatoren Belgacom, Telenet en het Waalse Voo in totaal 60 miljoen euro voor niet-exclusieve rechten.

Telenet had eerder al duidelijk gemaakt geen interesse meer te hebben in exclusieve rechten. Het blijft dus wel geïnteresseerd om het Belgisch voetbal uit te zenden, maar dan enkel als ook klanten van andere operatoren kunnen kijken. "We hebben ons eerder bod van februari bevestigd", klinkt het vrijdag.

De Pro League had de voorstellen van de drie operatoren in februari echter al naast zich neergelegd om in zee te gaan met het Italiaanse adviesbureau MP&Silva, dat meer geld beloofde. Daarvoor was ook een voorstel van Telenet en de Pro League om een eigen zender te starten al afgesprongen.

Het is niet meteen duidelijk hoe Belgacom en Telenet hun bod hebben geformuleerd, en of de biedingen wel binnen de voorwaarden van de tender vallen. De Pro League verkoopt drie rechtstreekse uitzendingen per speeldag immers in een exclusief pakket.

Wie verder nog kandidaat is, is niet duidelijk. Volgens de Pro League was de interesse groot bij "operatoren, nationale en internationale tv-zenders".

Belga

MEER VOETBALNIEUWS