Brouwerij De Koninck wordt mini-stadje in Antwerpen

Brouwerij De Koninck wordt mini-stadje in Antwerpen

Brouwerij De Koninck wordt mini-stadje in Antwerpen

Print
Brouwerij De Koninck, bekend van 'het Bolleke', begint met de werken aan de oude brouwerijgebouwen op de Mechelsesteenweg. De site wordt omgebouwd tot een mini-stadje. Volgend jaar zou het project af moeten zijn.

"Ons project wordt een 'stad-binnen-een-stad', waar bezoekers veel kunnen beleven", zegt woordvoerder van De Koninck Rene Tollenaers. Op de nieuwe site zullen bezoekers kunnen genieten van plaatselijke ambachten. Zo komt er een plaatselijke chocolatier die pralines zal maken waar De Koninck-bier in werd verwerkt. Maar er zal ook een ambachtelijke bakker zijn en een koffieverkoper.

Ook de Antwerpse kaasboer Van Tricht zal op de site blijven bestaan. Het bedrijf werd in 2010 nog door The Wall Street Journal erkend als beste Europese kaasspeciaalzaak. Brouwerij De Koninck zal op de site ook nog een winkel uitbaten waar ze al haar biersoorten verkoopt. De Koninck bevestigt dat ze voor de gelegenheid tevens een nieuw bier zullen lanceren.

De grootste attractie op de nieuwe site wordt het museum en de brouwerij zelf. Hier krijgen bezoekers een rondleiding en een klassieke degustatie achteraf. "Bezoekers zullen kunnen langskomen wanneer ze willen, zonder op voorhand te hoeven reserveren. Dit is nu het geval bij de andere brouwerijen. En het museum zal 7 op 7 open zijn", zegt Tollenaers.

Kaspar Stuart liet vorige week nog weten dat hij dit jaar een pop-up restaurant 'Josephine's Summer Bar & Restaurant' zal openen op de site van Brouwerij De Koninck. "En het uitzicht op het nieuwe park dat we er bouwen zal mooier zijn dan het uitzicht op de Schelde!", belooft Stuart.

JERL

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio