Messi en Barcelona bereiken akkoord over nieuw contract

Messi en Barcelona bereiken akkoord over nieuw contract

Messi en Barcelona bereiken akkoord over nieuw contract

Print
FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met zijn sterspeler Lionel Messi over een nieuw en verbeterd contract. Dat meldt de Catalaanse topclub vrijdag op zijn website. De Argentijnse vedette, viervoudig winnaar van de Gouden Bal, zal zijn nieuwe verbintenis eerstdaags ondertekenen.

Barça verduidelijkt op de website dat zijn huidig contract aangepast wordt, maar zegt er niet bij of en voor hoe lang hij bijtekent. Spaanse media verklaarden eerder al wel dat 'Leo' zijn tot 2018 lopend contract zou verlengen tot medio 2019 en zo ook opnieuw de bestbetaalde speler ter wereld zou worden.

"Lionel Messi is een levende legende in Barcelona", aldus de club. "Hij scoorde 354 keer in 424 officiële wedstrijden en won met de club al maar liefst 21 prijzen sinds 2004-2005".

Zaterdag kan de Argentijnse international zijn 22e prijs winnen met Barcelona. De Catalanen moeten op de slotspeeldag van de Primera Division in Camp Nou dan wel winnen van koploper Atletico Madrid, de club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Toby Alderweireld.

Belga, Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS