Dronken bestuurder zorgt voor ravage

Print
Een bestuurder heeft donderdag een ravage aangericht in verschillende straten. Toen hij opgepakt werd, bleek hij te diep in het glas te hebben gekeken.

Omstreeks 16.10 uur reed een bestuurder met zijn Ford Focus in de Brederodestraat in de richting van de Leien. Ter hoogte van huisnummer 135 reed de chauffeur de werfsignalisatie - twee paaltjes en een verkeersbord - omver. Hij reed verder en draaide wat verderop de Broederminstraat in.

In de Broederminstraat raakte de bestuurder van de Ford een geparkeerde Citroën, maar bleef toch verder rijden. Verderop in de straat reed hij dan tegen een geparkeerde Iveco. Dat voertuig botste door de klap van de aanrijding tegen een Alfa Romeo. In de laadruimte van de Iveco viel door de aanrijding een palet met fruit omver.

Ondanks de zware klap zette de bestuurder opnieuw zijn weg verder. Zijn rit eindigde aan de hoek met de Sint-Laureisstraat. Daar kwam de Ford tegen een Volkswagen Polo tot stilstand. De Ford was inmiddels zo zwaar beschadigd dat de wagen niet meer kon rijden. De bestuurder ervan, een man van 50 jaar, ging dan maar te voet aan de haal. Hij werd door de politie opgepakt in de Sint-Laureisstraat.

Het was meteen duidelijk dat de verdachte dronken was. Hij stelde zich bovendien zeer weerspannig op tegen de politiemensen. Tijdens het verdere onderzoek legde hij zowel een positieve ademtest als een positieve ademanalyse af. Er raakte niemand gewond bij de dolle rit.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio