Self-dog-wash opent in Zandhoven

Print

Self-dog-wash opent in Zandhoven

Woeps! Kan uw hond moeilijk weerstaan aan een rolpartij in zo'n verse koeienvijg? En bent u het geklieder thuis in de eigen badkamer zat? Dan kan u vanaf 24 mei naar self-dog-wash Saskia's in Zandhoven.

Een self-dog-wash is eigenlijk een carwash, maar dan voor honden. In de nieuwe dierenspeciaalzaak Saskia's aan de Boutersemdreef bevindt de hondenwas zich in de inkomruimte.

Er staat een grote in de hoogte verstelbare roestvrije kuip met instapdeur, zodat je zowel kleine als grote honden kan wassen, zonder je rug te krommen. Er zijn twee punten voorzien waar je de hond indien nodig kan vastmaken met zijn lijn.

Anti-vlo

"De self-dog-wash werkt met 1 euro-munten", legt zaakvoerster Saskia van Gemert uit. "1 euro staat voor 1 minuut wastijd. De watertemperatuur is vast ingesteld op de ideale hondentemperatuur, zodat het baasje zeker niet per ongeluk te warm water neemt. Met een draaiknop kies je zelf de behandelingen. Bij de cijfertjes 1 en 2 wordt hondenshampoo aan het water toegevoegd, dat zich automatisch vermengt. Cijfertje drie staat voor conditioner, en bij de 4 krijgt je hond nog een anti-vlo behandeling.

De klant moet nauwelijks met zijn handen door de haren wrijven, want de straal heeft al een masserende werking. Ik heb zelf zes border collies, en heb gemerkt dat je voor een volledige wasbeurt met alles erop en eraan ongeveer vijf minuten nodig hebt. De draagkracht van de kuip is 120 kilo, dus alle rassen kunnen erin."

De föhnbeurt met een blazer, die speciaal is ingesteld zodat de hond niet verbrand kan raken, is gratis. Naast het bad bevindt zich nog een borsteltafel om de haren te kammen. Er zal een instructiefilmpje draaien over de stappen die u moet doen, "maar ik sta altijd ter beschikking voor mensen die vragen hebben of onzeker zijn", zegt Saskia.

Helemaal nieuw is een dogwas niet. Zo is er in Kontich al eentje. Saskia van Gemert kennen sommigen nog als de hondengekke bruid die twee jaar geleden in Pulderbos in het gezelschap van 150 border collies in het huwelijksbootje trad met Erik Aerts.

De nieuwe dierenspeciaalzaak Saskia's ligt achter de telecom- en multimediazaak JFE van Erik in de Boutersemdreef. Erik is al even hondenziek als Saskia. Beiden beoefenen fanatiek flyball. Saskia deed vroeger ook doggydance op het hoogste niveau.

Catwalk

"Het leuke aan onze nieuwe dierenspeciaalzaak, is dat we de verkoop van honden- en kattenbenodigdheden combineren met een indoor-oefenterrein waar we workshops en trainingen gaan geven, zowel voor honden als voor poezen. Wie met hondensport bezig is, kan de trainingsruimte ook afhuren. Tegen de winter plannen we nog een loopband. We hebben een borduurmachine om de naam van je huisdier op halsbandjes, kleertjes of ligkussen de borduren."

Voor de kleinste hondjes is er boven een 'backstage' om buggy's en blitse kleertjes te passen, inclusief hondencatwalk! "Sommige baasjes van chihuahua's passen die kleertjes liever niet in de gewone winkel, omdat ze het niet leuk vinden dat iedereen meekijkt. Voor wie helemaal 'één' met zijn hond wil worden, is er zelfs een modelijn met dezelfde kleding voor baas én hond.

www.saskias.be, Openingsweekend 24 en 25 mei met demo's, Boutersemdreef 28/3

Kristin Matthyssen, Foto W&F

MEEST RECENT