Foorkramers tekenen niks over verhuis Sinksenfoor

Foorkramers tekenen niks over verhuis Sinksenfoor

Foorkramers tekenen niks over verhuis Sinksenfoor

Print
De foorkramers van de Sinksenfoor ondertekenen geen enkel akkoord met de stad Antwerpen over een locatie voor er een arrest van de Raad van State is.

De toekomst van de Sinksenfoor in Antwerpen verontrust de Europese kermisvereniging ESU. “Al 1200 jaar is een kermis volkscultuur”, zegt ESU-voorzitter Albert Ritten. “Je mag een kermis niet verbannen naar de rand van een stad. Daarom steunen we onze collega’s in België.”

Ondertussen zitten de foorkramers en de stad Antwerpen samen in een technische commissie over de locatiestudie voor de Sinksenfoor. Uit dit onderzoek kwam het rangeerstation Spoor Oost van de NMBS als meest geschikte plek uit de bus. Alleen blijven de foorkramers zich hier tegen verzetten.

Gesprekken

“De gesprekken lopen nu”, zegt Frank Delforge, vertegenwoordiger van de Belgische foornijveraars. “Wat ook de uitkomst, we ondertekenen geen enkel akkoord voor er een arrest is van de Raad van State.” De foorkramers stapten naar de Raad van State om het akkoord tussen de stad en de zes klagers aan te vechten. Dit akkoord is de reden dat de Sinksenfoor vanaf volgend jaar niet meer kan plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken.

SVW
Foto SVdE (Spoor Oost, de mogelijk nieuwe locatie van de Sinksenfoor)

.

Nu in het nieuws