Platenfirma laat nepclip van Stromae verwijderen

Platenfirma laat nepclip van Stromae verwijderen

Platenfirma laat nepclip van Stromae verwijderen

Print
De platenfirma van Stromae heeft een nepvideo van de artiest laten blokkeren. In de illegaal gemaakte clip wordt een jongen op de muziek van ‘Ta Fête’ gepest en pleegt hij zelfmoord.

De muziek van ‘Ta Fête’, dat De muziek van ‘Ta Fête’, dat sinds kort als officieel WK-lied voor de Rode Duivels fungeert, werd door de makers geplakt op beelden die tonen hoe een jongen door leeftijdgenoten wordt gepest en uit het leven stapt.

De manier waarop hij dat doet, komt in het filmpje expliciet in beeld. De vakkundig gemaakte nepvideo is geüpload door iemand die zich uitgeeft voor Paul Van Haver, wat de echte naam van Stromae is. Een silhouet in het duistere begin en het einde van het filmpje wekt de indruk dat de Brusselse zanger er zelf in figureert.

Vorige week was de nepvideo op YouTube al 124.000 keer bekeken. Platenfirma Universal slaagde erin om de illegale clip offline te laten halen, omdat de makers van het filmpje zich bezondigen aan schending van de auteursrechten.

www. zelfmoord1813.be

Wie met vragen over zelfdoding zit, kan bij de Zelfmoordlijn terecht op het gratis telefoonnummer 1813 en op Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

GJ, Archieffoto AFP

MEEST RECENT