Falcao: "Raak onmogelijk topfit voor WK"

Falcao: Raak onmogelijk topfit voor WK

Falcao: "Raak onmogelijk topfit voor WK"

Print
De Colombiaanse steraanvaller Radamel Falcao, die in januari een zware knieblessure opliep, heeft vrijdag aangegeven dat hij onmogelijk topfit raakt voor het WK in Brazilië. De aanvaller van AS Monaco sluit echter nog niet uit dat hij tot de 23-koppige selectie van bondscoach José Pekerman zal behoren.

"Binnenkort zullen we de knoop doorhakken", zegt de 28-jarige Falcao in de Spaanse sportkrant Marca. Op 2 juni maakt Pekerman zijn definitieve selectie van 23 spelers bekend.

"Door mijn knieblessure mis ik wedstrijdritme en daardoor zal ik in Brazilië onmogelijk mijn topniveau halen", zegt de voormalige doelpuntenmachine van FC Porto en Atlético Madrid. "Als ik me goed voel, dan ga ik. Maar als ik het gevoel heb dat ik de nationale ploeg niets zal kunnen bijbrengen, dan zal ik niet aarzelen om dat te melden. Ik heb al op doel geschoten en dat voelde goed, maar het is natuurlijk afwachten hoe mijn knie reageert op wedstrijdsituaties", besluit 'El Tigre'.

Voor het WK werd Colombia ingedeeld in groep C. Daarin nemen Los Cafeteros het op tegen Griekenland, Ivoorkust en Japan.

Belga, Foto AFP