Lift tilt gehandicapten uit vernieuwd zwembad De Molen

Print

Lift tilt gehandicapten uit vernieuwd zwembad De Molen

Het openluchtzwembad De Molen op Linkeroever is klaar voor het nieuwe zomerseizoen. Een nieuwe lift verhoogt de bereikbaarheid voor mensen met een handicap.

Zwemliefhebbers kunnen vanaf zaterdag 17 mei weer terecht in het grote vijftigmeterbad van De Molen. Het is de start van het zomerseizoen van de openluchtzwembaden. Ook zwemvijver Boekenberg en de Badboot openen dan de deuren.

In De Molen werd het plonsbad gerenoveerd. Het originele karakter van dit badje is wel behouden. De bekleding van het zwembad werd vervangen door duurzaam materiaal. Bij de renovatie ging bijzondere aandacht naar de originele ovale vorm, waarbij de bodem zodanig is uitgehold dat de diepte geleidelijk verloopt naar maximum 35 centimeter. Er kwamen twee watergordijnen aan de inloopzones van het plonsbad, vijf verticale fonteinen op de bodem van het bad en zes gebogen fonteinen aan de rand. Om de toegankelijkheid van openluchtzwembad De Molen nog te verhogen, is er aan de zij-ingang van het vijftigmeterbad een lift voor personen met een handicap geïnstalleerd.

SVW
Foto's FrBe (Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) staat te pootjebaden in De Molen. Het gerenoveerde openluchtzwembad heropent morgen.)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio