Doortocht Eindhout verkeersveiliger na werken

Print

Doortocht Eindhout verkeersveiliger na werken

Laakdal - De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de wegen in Eindhout. De deelgemeente is hierdoor verkeersveiliger geworden.
De werken aan ‘de doortocht van Eindhout’ zijn helemaal volgens schema verlopen. De aannemer heeft zopas het kruispunt aan de Oude Veerlebaan – Steenweg op Veerle heringericht met een as-verlegging en de heraanleg van de aantakking met de Oude Veerlebaan. “Met deze as-verlegging willen we de bestuurders komende vanuit Veerle duidelijk maken dat de bebouwde kom van Eindhout in zicht is en dat de snelheid dient verminderd te worden. Immers op deze baan en meer bepaald op het gedeelte tussen Oude Veerlebaan en Ham vielen er de laatste jaren al enkele dodelijke ongelukken te betreuren. En dan moet je als gemeentebestuur ingrijpen”, legt Frank Sels, schepen voor verkeersveiligheid uit.

Ondertussen is er al wel enige commotie ontstaan omtrent de drempel die ter hoogte van de Molenstraat is aangelegd. “Ik kreeg heel wat reacties binnen van mensen die problemen ondervonden met het oprijden van de vluchtheuvel”, vervolgt Frank het verhaal. “Daarom ben ik zelf eens ter plaatse gaan kijken met de aannemer en het studiebureau. Rij je traag over de heuvel dan gaat het net, maar als je wat sportiever rijdt dan heb je problemen. Nochtans is de heuvel op zich correct gemaakt. We hebben daarom de nodige aanpassingen laten doen in de Molenstraat zodat de helling nu minder scherp is. Verder heb ik ook de struik met klimop die het zicht op het kruispunt belemmerde, in overleg met de eigenaar laten verwijderen. Tenslotte worden er op het kruispunt een fietspad en fietssuggestiestroken aangebracht.”

“Ik denk alvast dat de aanleg van het kruispunt een goede zaak zal zijn. Vroeger vlogen de auto’s als het ware de Molenstraat en Ham in wat het voor de voetgangers en fietsers bijzonder gevaarlijk maakte!”, besluit Frank. “Met de vernieuwing van dit kruispunt sloegen we bovendien twee vliegen in één klap. De aanwezige betonplaten dienden vervangen te worden en tegelijkertijd verminderen we de aanrijdsnelheid komende vanuit Veerle. Op zich is dit een zeer goede zaak voor de aanwezige schoolomgeving en lokale handel.”

Ook werd ondertussen het kruispunt van de Sint-Lambertusstraat en Oude Tramlijn heraangelegd. Het onveilige kruispunt werd minder breed gemaakt. Van zodra de bouwwerken van de appartementen en service flats beëindigd zijn, wordt tevens het laatste deel van de Oude Tramlijn overlaagd en worden de parkeervakken terug ingeschilderd. Dit gedeelte sluit dan mooi aan op het nieuwe kruispunt van aan Kapelleberg. Ook de beplanting werd hier al uitgevoerd. De buurtbewoners zijn alvast content. De snelheid is verminderd, de zichtbaarheid verbeterd en bovendien is het parkeren eenduidiger!

Aan al de werkzaamheden hangt een prijskaartje van zo’n 325.000 euro. “Maar dat is het meer dan waard. Eindhout is immers weer wat opgewaardeerd. Een goede zaak voor alle inwoners!”, besluit Frank Sels.Stefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio