"Toewijzing WK aan Qatar was vergissing, maar iedereen maakt fouten"

Toewijzing WK aan Qatar was vergissing, maar iedereen maakt fouten

"Toewijzing WK aan Qatar was vergissing, maar iedereen maakt fouten"

Print
De toewijzing van het WK voetbal van 2022 aan Qatar was "een vergissing". Dat heeft Sepp Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, zich donderdagavond laten ontvallen aan het Zwitserse Radio Télévision Suisse.

Een journalist vroeg hem of het geen vergissing was om de organisatie van het WK aan Qatar toe te kennen, terwijl de temperaturen daar's zomers tot 40 en zelfs 50 graden kunnen oplopen. "Ja natuurlijk", antwoordde Blatter. "Weet u, in het leven maakt men fouten", voegde de FIFA-preses eraan toe.

"Het technisch rapport van Qatar gaf wel degelijk aan dat het veel te warm zou zijn in de zomer, maar het Uitvoerend Comité van de FIFA heeft toch met een redelijk grote meerderheid beslist dat er in 2022 in Qatar gespeeld zal worden", klonk het bij de Zwitser. "In zo'n omstandigheden is het dan ook meer dan waarschijnlijk dat dat WK 's winters gespeeld wordt. De beste datum is ergens op het eind van het jaar".

De FIFA had het WK van 2022 in december 2010 aan Qatar toegekend, maar sindsdien werd al meermaals duidelijk dat dat, vooral omwille van klimatologische omstandigheden, voor de nodige problemen zou zorgen.

Belga, Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS